fotos verkopen op internet (stockfotografie) is een vrij nieuwe methode waarmee fotografen hun geld verdienen. Dat doe je door je mooiste fotos te uploaden naar een stockfotografie website waar je ze probeert te verkopen. In dit blog vertel ik over mijn ervaringen.

Mijn ervaringen met fotos verkopen

Sinds een jaar of drie verkoop ik zelf fotos en ik moet zeggen ik vermaak me hier kostelijk mee. Op dit moment verkoop ik zo’n 1500 fotos per maand. Dat klinkt enorm veel, en dat is het in feite ook wel. De prijs waarvoor de foto’s worden verkocht varieert van $0,18 tot (heel soms) $100,-. Ik heb op zo’n tien stockfotografie websites fotos staan. Gemiddeld staan er zo’n 1500 foto’s per site te koop schat ik. Dat betekent dat ik iedere foto die te koop staat gemiddeld een keer per maand verkoop. Let wel dit is gemiddeld, sommige fotos heb ik nog nooit verkocht terwijl ik mn beste foto’s al meer dan 1000 keer heb kunnen verkopen. Aan sommige foto’s heb ik in de loop van de jaren al enkele honderden euro’s verdient, aan anderen nog helemaal niets. Ik heb de afgelopen drie jaar enorm veel tijd gestoken in het fotos verkopen op internet. Ik kan dus niet zeggen dat het heel goed verdient, maar ook niet slecht. Het is vooral enorm leuk om te doen. Bovendien heb ik door het verkopen van fotos op internet een duidelijk doel en daarmee ook een reden om fanatiek door te gaan met fotograferen en te blijven investeren in apparatuur en kennis.

Lijkt het je ook leuk om fotos te verkopen op internet? Meld je dan hier aan bij DepositphotosShutterstock, Dreamstime, 123RF of Photodune

 

Inspiratie opdoen? Bekijk hier mijn portfolio op Shutterstock

fotos verkopen

In mijn volgende blog ga ik verder in op de technische zaken omtrent fotos verkopen. Ik ga je dan ook uitleggen hoe je bij de stockfotografie sites kunt worden aangenomen en kunt beginnen met het verkopen van foto’s.

Volg mij op Facebook: http://www.facebook.com/CreativeNaturePhotography

 

http://www.creativenature.nl/fotos-verkopen/

Leave a Reply