In de Olmenes, een inrichting voor mensen met een verstandelijke beperking, hangt sinds vandaag de expositie “van de regen in de drup”. Tijdens kantooruren kan de expositie door iedereen worden bezocht in het kantoorgebouw van OlmenEs, de ‘Acer’, Beatrixoord 1 te Appelscha, telefoonnummer 0516-438100. U kunt zich melden bij de receptie.

Persbericht:

Van de regen In de drup – een tentoonstelling van Rudmer Zwerver
De tentoonstelling van de regen in de drup volgt de kringloop van het water vanaf het moment dat het zich als waterdamp in de wolken bevindt en als regen neer valt. Stroompjes worden beken. Beken worden rivieren die uitkomen in meren Uiteindelijk belandt al het water in de oceaan. Daarna zal het ooit weer verdampen om als waterdamp in de wolken terug te keren, daarna als regen neer te vallen…enz.
Deze kringloop van het water staat aan de basis van al het leven op aarde. Tegelijkertijd symboliseert het de eindeloosheid, de eeuwige herhaling en misschien ook het zinloze en het betrekkelijke van het bestaan…van de regen in de drup.
Rudmer Zwerver is ecoloog en fotograaf. Als natuur- en landschapsfotograaf probeert hij het bekende op een vernieuwende wijze vast te leggen. Met zijn gezin reisde hij een half jaar door Nieuw Zeeland. De hele serie in deze tentoonstelling is in dit prachtige land gemaakt.

De opening op 26 september 2011

One Response to “Expositie “van de regen in de drup” in Olmenes te Appelscha”

Leave a Reply